Salon z betonową ścianą

18 sierpnia 2017

Projekt salonu w niewielkim domu w Katowicach jest spełnieniem marzeń Inwestorów. Na niewielkiej powierzchni udało się zaaranżować strefę wypoczynku wraz z obszerną kanapą. Cała strefa dzienna, mimo niewielkiej powierzchni parteru, jest bardzo przestronna, głównie za sprawą otwarcia wszystkich pomieszczeń, zastosowaniu dużej ilości okien oraz odpowiedniemu rozkładowi poszczególnych elementów wyposażenia. Kominek, który znajduje się na połączeniu kuchni i salonu, stanowi wspaniałe uzupełnienie strefy dziennej, a jednocześnie delikatnie przysłania strefę roboczą kuchni. Jadalnię zlokalizowano w centralnej części parteru i właśnie w tej części zastosowano bardzo lubianą przez Inwestorów okładzinę betonową. W projekcie zrealizowano wstępne założenie minimalizmu i nowoczesności, jednak elementy takie jak: podłoga w kolorze drewna, kominek oraz obraz ocieplają strefę dzienną budynku.

KONTAKT

Linn Design Natalia Linkert

ul. Grunwaldzka 4

46-022 Kępa

+48 517 638 371

kontakt@linndesign.pl